Mustafa Nevzat İlaç Fabrikası Dünya Çevre Günü’nde Çalışanlarına Çam Fidanı Hediye Etti

Çevreye olan sorumluluğunun bilinciyle faaliyetlerini sürdüren Mustafa Nevzat İlaç Fabrikası, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çalışanlarıyla birlikte kutladı. Yapılan etkinlikte tüm çalışanlara fidan hediye edilirken, daha yaşanabilir bir dünya için yapılması gerekenler bir kez daha hatırlatıldı.

Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak bilinciyle, dünyaya ve insanlığa sorumluluklarını hatırlatan Mustafa Nevzat İlaç Fabrikası, Dünya Çevre Günü’nü çalışanlarıyla birlikte kutladı. Dünya Çevre Günü nedeniyle her bir fabrika çalışanına fidan hediye edilirken, “sağlığı seçin plastikten vazgeçin” sloganıyla dağıtılan örgü file torbalar ile daha yaşanabilir bir çevre için yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

Mustafa Nevzat’ın, kuruluşundan bu yana çevreye ve topluma katkıda bulunma misyonuyla faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Mustafa Nevzat İlaç Teknik Operasyonlar ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Ayla Kurtuluş, Mustafa Nevzat fabrikasının çevre dostu özelliğiyle öne çıktığını söyledi. Çevreyi korumak ve gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak için çalıştıklarını vurgulayan Kurtuluş, “Mustafa Nevzat fabrikamız 2011 yılında İSO Çevre Dostu Uygulama Ödülü’nü aldı. Firmamızın tüm kargolarını sıfır CO2 emisyonu ile taşıtıyor ve küresel ısınmanın önüne geçmek için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Öte yandan üretim sırasında çalışanlarımızın sağlığını koruyan, çevresel tehlikesi olan atık oluşumunu azaltan çalışmalarımızla sektörde öncü olduk” dedi.

Amgen Türkiye Hakkında:

Biyoteknoloji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Amgen, biyolojinin gücünü kullanarak ciddi hastalıklara yönelik yenilikçi ilaçlar keşfedilmesi, geliştirilmesi, üretimi ve hastalara sunulması için çalışmaktadır. Merkezi Thousand Oaks, Kaliforniya olan Amgen, dünya çapında 100’den fazla ülkede 20 binin üzerinde çalışanı ile hastaların karşılanmamış ihtiyaçlarına, sağlık durumlarının iyileştirilmesine ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik tedaviler geliştirmeye odaklanmaktadır. 2012 yılında Mustafa Nevzat İlaç‘ı 700 milyon Dolar’a satın alarak Türkiye’deki yatırımlarını güçlendirmiştir. Bu yatırımı ile Amgen, son 5 yılda tüm sektörler arasında Türkiye’ye en fazla doğrudan yatırım yapan firmalardan birisi olmuştur.

Amgen Türkiye’de 1000’den fazla çalışanıyla üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürütmektedir. Mustafa Nevzat İlaç’a ait bitmiş ürün ve hammadde tesislerindeki üretim gücü sayesinde Türkiye’den dünya pazarlarına ilaç ihracatını artırmayı hedeflemektedir.