Amgen Türkiye ve Gensenta evden çalışmayı keyifli bir deneyime dönüştürüyor

Amgen Türkiye ve Gensenta, sosyal mesafenin kilit önem taşıdığı bu dönemde, çalışanları için evden çalışırken motivasyonu artırmanın yollarını belirledi. Çalışanlarına farklı dallarda uzmanlar ile canlı sohbet, haftada 3 gün canlı spor programı, sosyal ekip buluşmaları gibi etkinlikler düzenleyen Amgen Türkiye ve Gensenta evden çalışmayı keyif haline getiriyor.

Tüm dünya korona virüs salgını nedeni ile ilgili olağanüstü bir dönemden geçiyor. Küresel bir sorun olan COVID-19 konusunda her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Biyoteknoloji şirketi Amgen Türkiye ve Gensenta bu dönemde dünyada ve ülkemizdeki son gelişmeleri yakından takip ediyor, çalışanlarının sağlığını önceliğine alarak, gereken adımları atıyor. Sosyal mesafenin kilit önem taşıdığı bu dönemde, ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından belirlenen önlem ve önerileri takip etmenin ve aktarmanın öneminin bilinci ile çalışanları ile empati yapıyor, sosyalleşmeye odaklanıp, teknolojiden faydalanarak sürekli iletişim halinde kalıyor.

Merkez ofis ve saha ekiplerinin bir süredir evden çalışma modeli ile işlerini sürdürdükleri Amgen Türkiye ve Gensenta, bu süreçte çalışanlarının sosyal hayatına katkıda bulunmak amacıyla birçok farklı içerik sunuyor. Başlattığı program ile özel hayat ve iş dengesi, sağlıklı yaşam ve beslenme, sosyal, kültürel ve spor aktiviteleri gibi konularda çalışanlarına destek veriyor. Psikolog ve çocuk gelişim uzmanı ile düzenlenen canlı oturumlarda; karşılıklı duygu ve düşünceleri yansıtarak, içinde bulunduğumuz durumdaki yaşadıklarımızla hem bedensel hem de ruhsal anlamda daha iyi hissetmek için fikirler veren, ayrıca ebeveynlere bu kriz sırasında çocuklarla ilişkilerini nasıl yönetecekleri konusunda rehberlik eden sohbetler gerçekleştiriliyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri canlı spor egzersiz programı eşliğinde çalışanların zindeliklerini korumaları için fırsat yaratılıyor. Amgen Türkiye ve Gensenta’nın Genel Müdürü Güldem Berkman, her Çarşamba organize edilen sanal buluşmalarda tüm çalışanlarıyla sohbet ediyor. Global ve lokal ekiplerin paylaşımları ile birbirini yalnız bırakmadıkları ve deneyimleri ile birbirine ilham olabildiği şirket içi sosyal medya platformlarında ise farklı yarışmalar düzenlenerek, çalışanlar sosyalleşmeye teşvik ediliyor.

Amgen Türkiye ve Gensenta’nın, evden çalışırken özel hayat ve iş dünyası için ayırdığı zamanı dengeleyebilmek ve evden çalışma modelini doğru yönetmek üzere uyguladığı 6 yöntem ise şöyle:

Rutininizi Oturtun

Günü açmak ve kapatmak için saatlerinizi ve planlamanızı belirleyin. Bilgisayar başına geçmek için başlama saatinize sadık kalın. Ev kıyafeti ile fazla rahat edeceğinizi düşünüyorsanız, sizi işe motive edecek spor şık bir kıyafetle bilgisayar başına geçmek bir alternatif olabilir.

Zamanınızı Doğru Planlayın

Tıpkı ofiste olduğu gibi küçük molalarınızı ve öğle yemeğinizi, öncesinde planlayın ve mümkün olduğunca bu plana sadık kalın. Molalarınızda çalıştığınız alanı havalandırın.

Çalışma Alanınızı Belirleyin

Ses izolasyonu, sıcaklığı, ışığı, arka fonu; olabilecek en uygun ortamı seçin ve mümkün olduğunca çalışmalarınıza her gün aynı noktada devam edin.

Destek Alın / İş Arkadaşlarınızla Sosyalleşin

Ailenizle yaşıyorsanız, çalıştığınızı ve sessizliğe ihtiyacınız olduğunu belirtin. Gerekirse önünüze çalıştığınızı hatırlatacak komik bir yazı/fotoğraf koyun. Çocukları olanlar eşleriyle toplantı saatleri için ortak planlama yapabilirler. Yalnız yaşıyorsanız, çalışırken sosyalleşmeyi ihmal etmeyin. E-posta yerine telefonla arama ya da görüntülü konuşmaları tercih edin.

Pozitif Olun

Evden çalışmak, daha fazla kişiyle daha sık olarak iletişim kurmanızı gerektirebilir. Bunu iş arkadaşlarınızı daha iyi tanıyacağınız yeni iletişim fırsatı olarak görün. Evde bakmakla yükümlü olduklarınız, motivasyon zorlukları gibi pek çok etken normal performansınızı sergilemenize engel olabilir. Bu noktada kendinize fazla yüklenmeyin, elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorsanız bu yeterli olacaktır.

Psikolojinizi yüksek tutun

Farklı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde fiziksel sağlığımız kadar ruhsal sağlığımızı da güçlü tutmak büyük önem taşıyor.

İletişim Bilgileri:
Tuğba Çamlı Cantürk – tcanturk@amgen.com
Aslı Karaosmanoğlu – asli@mese.com.tr

Amgen Türkiye ve Gensenta Hakkında:

Biyoteknoloji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Amgen, biyolojinin gücünü kullanarak ciddi hastalıklara yönelik yenilikçi ilaçlar keşfedilmesi, geliştirilmesi, üretimi ve hastalara sunulması için çalışmaktadır. Merkezi Thousand Oaks, Kaliforniya olan Amgen, kurulduğu 1980 yılından beri, dünya çapında 100’den fazla ülkede 20 binin üzerinde çalışanı ile hastaların karşılanmamış ihtiyaçlarına, sağlık çıktılarının iyileştirilmesine ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik tedaviler geliştirmeye odaklanmaktadır.

2010’da İstanbul merkez ofisini açan Amgen, 2012 yılında ise Türkiye’nin öncü ilaç şirketlerinden olan ve ilk biyobenzer üreticileri arasında yer alan yaklaşık 95 yıllık geçmişe sahip Mustafa Nevzat İlaç‘ı satın alarak sağlık alanındaki en büyük yabancı yatırımcı ünvanını kazanmış, Türkiye, Afrika ve Ortadoğu bölgesinde önemli bir güç haline gelmiştir.

Mustafa Nevzat, 2020 yılından itibaren Gensenta adını alarak daha geniş bir coğrafyada, daha fazla hastaya, yeni ve kapsamlı çözümler sunma yolunda çalışmalarına devam etmektedir. Gensenta, hastaların ilaca erişimini kolaylaştırırken, küresel ilaç pazarının yüzde 70’ini oluşturan bölgeye Türkiye üzerinden ihracat yapmaktadır.

Türkiye’de 1000’den fazla çalışanıyla üretim, pazarlama ve ilaç Ar-Ge’si faaliyetlerini yürüten Amgen, uluslararası sermaye gücü ve bilgi birikimini, Gensenta’nın parenteral ürünlerin üretimindeki tecrübesi ve liderliği ile birleştirerek, Türkiye’de özellikle onkoloji ve biyoteknoloji alanlarında Türkiye İlaç Strateji Raporu’nda belirlenmiş yerli üretim, Ar-Ge ve ihracat önceliklerine önemli katkılar sağlamaktadır.

Daha fazla bilgi için: www.amgen.com.tr